آفت پسیل پسته

آفت پسیل پسته:

آفت پسیل پسته (Agonoscena pistaciae) یک حشره بومی ایران و یکی از آفت های رایج، شناخته شده و قدیمی در باغات پسته است. آفت پسیل پسته مهم‌ترین آفت درختان پسته به شمار می‌رود و از گذشته تا به امروز خسارت‌های سنگینی را برای باغداران ایجاد کرده است. 

 

مراحل رشد پسیل پسته چگونه است؟

پسیل معمولی پسته دارای سه مرحله رشد است که شامل تخم، پوره و در مرحله آخر، حشره کامل یا بالغ می‌باشد. معمولاً میزان خسارت در مرحله پوره بیشتر از سایر مراحل است. آفت پسیل پسته در هر سه مرحله‌ی زندگی خود از درخت تغذیه می‌کند.

چرا مبارزه با پسیل پسته مهم است؟

پسیل پسته به دلیل داشتن چند نسل (حدود شش نسل) در سال و وجود جمعیت زیاد باعث مشکلات شدید در رشد و باروی درختان پسته و به دنبال آن ریزش برگ، جوانه‌ها، کاهش محصول و خشک شدن درخت می‌شود.

این آفت در تمامی مراحل رشد خود از درخت تغذیه کرده و باعث از بین رفتن بافت درخت می‌شود؛ به این صورت که ابتدا با تغذیه از برگ‌ها به دیگر قسمت‌ها حمله کرده و شیره درخت را به طور کامل می‌مکد. این آفت با تغذیه و گرفتن نیرو و قوت درخت با مصرف پروتئین شیره، مواد قندی را دفع می‌کند.

این مواد قندی دفع شده توسط آفت در مجاورت هوا منجر به ایجاد ماده‌ای سفید رنگ می‌شود که با نام شکرک یا عسلک پسیل شناخته و محلی برای تجمع مورچه‌ها می‌شود.

اگر آفت پسیل به موقع کنترل نشود، با حمله به دیگر نقاط درخت باعث تشکیل ناقص مغز، پوکی کامل دانه، خشک شدن درخت و ایجاد خسارت‌های جبران‌ناپذیر به باغات پسته خواهد شد. این خسارت‌ها نه تنها بر عملکرد سال جاری بلکه بر دو سال دیگر باغ نیز تأثیر می‌گذارد و زیان‌های اقتصادی سنگینی را برای باغدار ایجاد می‌کند.

 

کنترل آفت پسیل

روش های مختلف کنترل زراعی، شیمیایی، بیولوژیک و مکانیکی جهت مبارزه با آفت پسیل پسته وجود دارد. طبق تجربیات و نتایج بدست آمده، گوگردپاشی بهترین و کاربردی ترین روش کنترل این آفت می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاثیر گوگرد باریش شرکت بهار رویش بر آفت پسیل اینجا کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *