گوگرد
گوگرد
گوگرد یا سولفور (Sulphur) یکی از مهمترین و پرکاربردترین عناصر در صنایع مختلف و بخش کشاورزی است که کشف آن به چند صد سال قبل باز میگردد. این عنصر جامد، غیر فلزی و شکننده با نماد S در جدول تناوبی شناخته میشود.
گوگرد در حیطه کشاورزی از لحاظ تغذیه، اصلاح ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک، افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی و بهبود کمی و کیفی محصولات و مبارزه با آفات و بیماریها تاثیر بسیار مثبتی دارد.
انواع گوگرد مورد استفاده در کشاورزی
-
گوگرد معدنی
این نوع گوگرد به طور مستقیم از معادن استخراج میشود. گوگرد معدنی دارای خلوص پایینی است و ممکن است حاوی عناصر سنگین مانند کادمیوم، سرب، آرسنیک و جیوه باشد. استفاده از گوگرد معدنی در کشاورزی میتواند باعث خسارت به گیاه، محیط زیست و خاک شود.
-
گوگرد پالایشگاهی
گوگردهای پالایشگاهی کاملا خالص هستند و هیچ نگرانی از نظر ترکیبات مضر وجود ندارد. لذا برای تولید محصولات کشاورزی و باغی قابل استفاده می باشند. این گوگرد ها به صورت پودری (Sulphur Powder) و گرانوله (Granular) به کار برده می شوند.
گوگردهای پودری به صورت محلول پاشی و گردپاشی جهت مبارزه با قارچ ها، آفات و بیماری های گیاهی مورد استفاده قرار می گیرند و گوگرد های گرانوله که عمدتا به صورت بنتونیت دار می باشند، جهت حاصلخیزی و بهبود کیفیت خاک و محصولات، به خاک اضافه می شوند.
ملاحضات ایمنی
از مصرف محصولات مبتنی بر گوگرد در ترکیب با روغن ها یا ظرف چند هفته پس از استفاده از روغن خودداری کنید، زیرا این ترکیب می تواند منجر به سمیت گیاهی (آسیب به بافت های گیاهی) شود.
همچنین برای جلوگیری از آسیب احتمالی به گیاهان، از کاربرد محصولات مبتنی بر گوگرد در هوای گرم خودداری کنید. بسته به بیماری خاص و شرایط محیطی، استفاده مجدد از گوگرد ممکن است ضروری باشد.
گوگرد به طور کلی با بسیاری از آفت کش های دیگر سازگار است، اما توصیه می شود قبل از ترکیب آن با سایر مواد شیمیایی، برچسب های محصول را بررسی کرده و آزمایش های سازگاری را انجام دهید.